Afrikai kávé
Hozzávalók 2 pohárhoz
Elkészítés: A sűrített tejet, csokoládélikőrt és kávét egy shakerben alaposan összerázzuk, majd egy jégkockával töltött old fashioned pohárba töltjük.
Bécsi kávé
Hozzávalók 4 személyre:
a díszítéshez:
Elkészítés: : Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyőben. Ügyeljünk, hogy ne égjen oda. Keverjük hozzá a higított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoládéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen. Ezután a teljes tejszínt verjük fel a cukorral együtt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot.
Felszolgálás: Szórjunk a kávé tetejére fahéjat és kakaót.
Tanácsok: Én mikróban olvasztottam fel a csokit.
Café Bailey's
Hozzávalók 1 pohárhoz
Elkészítés: Egy előmelegített pohárba öntjük a Bailey's-t, hozzáadjuk a kockacukrokat és a kávé felét, majd addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne. Ezután a kávé másik felét is hozzátöltjük, majd nagyon óvatosan - hogy ne keveredjenek össze - a tetejére öntjük a tejszínt is.
Café Flambé
Hozzávalók 4 csészéhez
Elkészítés: A Cognac-ot egy edényben felmelegítjük annyira, hogy még épp ne jöjjön forrásba. A kockacukrokat óvatosan összedörzsöljük a narancs héjával, hogy átvegye annak aromáit, majd minden csészébe kettőt-kettőt helyezünk belőle. A cukrokra rászűrjük a Cognac-ot, majd meggyújtjuk azt. Néhány másodperc múlva az égő Cognac-ra töltjük a kávét és azonnal szervírozzuk az italt.
Café Royal
Hozzávalók 4 csészéhez
Elkészítés: A kávét a cukorral összekeverjük, egy lábosban felforraljuk, majd hozzáadjuk a Cognac-ot és meggyújtjuk. Miután elaludt azonnal a csészékbe töltjük, tejszínhabbal díszítjük és szervírozzuk.
Café Vermouth
Ínyenceknek ajánljuk!
Hozzávalók 2 pohárhoz
Elkészítés: A skakerbe tegyünk kevés jégkását, majd töltsük rá a vermouth-ot, tejet, kávét, illetve adjuk hozzá a cukrot és alaposan rázzuk össze. A kész italt koktélos pohárba szűrjük és azonnal szervírozzuk.
Caffé Latte
(Caffé au Lait) Olaszország és Franciaország legnépszerűbb reggeli itala.
Hozzávalók 1 pohárhoz
Elkészítés: Öntsük a pohárba a kávét, adjuk hozzá a forró tejet, majd keverjük meg. Ismert a Caffé Latte vaníliás változata is. Ilyenkor a hideg tejet egy kevés vaníliával forraljuk fel és azt adjuk a kávéhoz.
Cappuccino
A klasszikus tejes kávé.
Hozzávalók 1 csészéhez
Elkészítés: Öntsük a tejet egy fém, vagy gőzölésre alkalmas edénybe és gőzöljük addig, amíg a tej felszínén hab nem képződik. Ezután főzzünk egy csésze erős presszó kávét és töltsük cappuccinos (min. 1,5 dl) pohárba. Öntsük a felgőzölt tejet a kávéra úgy, hogy egy kanállal a tejhabot visszatartjuk, majd a habot a végén a kávé tetejére kanalazzuk és kakaóporral, vagy fahéjjal díszítjük. A tökéletes cappuccino egy rész kávéból egy rész forralt tejből és egy rész tejhabból készül.
Cognac-os kávé
Hozzávalók 2 csészéhez
Elkészítés: A Cognac-ot a fűszerekkel egy kis edényben felforraljuk, majd meggyújtjuk. A forró kávét a csészékbe öntjük, majd a tetejükre szűrjük az ízesített Cognac-ot és végül az italt tetejére tejszínhabot kanalazunk.
Colada kávé
Jamaicai különlegesség, ínyenceknek ajánljuk!
Hozzávalók 4 pohárhoz
Elkészítés: A vanília rudat hosszában félbevágjuk és kikaparjuk a belsejét, majd ezt a többi összetevővel együtt - a tejszínhab kivételével - turmixba tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Az italt talpaspohárba szűrjük, tetejét tejszínhabbal és kókuszreszelékkel díszítjük.
Curacao kávé
(e:kűrasszó)
Hozzávalók 4 pohárhoz